Overheid.nl| ZBO-register

De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden

Zoeken Uitgebreid zoeken

Overzichten

Help zbo-register

Inleiding en inhoud

In het zbo-register zijn gegevens opgenomen van alle zbo's van de rijksoverheid. Het register geeft op dit moment van al deze zbo's informatie over een aantal kerngegevens per zbo (gegevens zoals naam, adres en de rechtsvorm van de rechtspersoon waarvan het zbo deel uitmaakt).

Hieronder vindt u een korte uitleg hoe u het zbo-register kunt gebruiken. Mocht u vragen hebben over de inhoud van het zbo-register, dan verwijzen wij u naar Veelgestelde vragen.

Aangeven van verbeteringen en aanvullingen

Als u de pagina van een specifieke zbo opent, ziet u onderaan de pagina een link naar een wijzigingsformulier voor het desbetreffende zbo. U kunt via dit formulier algemene opmerkingen doorgeven. Graag in de onderwerpregel van het formulier het zbo-register vermelden. Het beheer van dit register toetst vervolgens of deze informatie in het zbo-register opgenomen kan worden.

Zoeken

In het zbo-register kan zowel eenvoudig als uitgebreid worden gezocht. Eenvoudig zoeken kunt u door een afkorting of (een deel van) de naam in het zoekveld te typen en op 'zoek' te klikken. Wilt u zoeken op soort zbo of rechtsvorm klik dan op Uitgebreid zoeken.

Printen en exporteren

U kunt de zoekresultaten uit het zbo-register afdrukken door te klikken op ‘Alle resultaten printen’ en vervolgens op het printer-icoon in uw browser.

U kunt de zoekresultaten uit het zbo-register exporteren (downloaden) door te klikken op ‘Exporteer als CSV-bestand’ (CSV staat voor: Comma Separated Values). U krijgt dan een scherm met daarin de vraag: ‘Wilt u dit bestand openen of opslaan?’ Klik op ‘Opslaan’ en kies een locatie om het bestand op te slaan. Open vervolgens Calc of Excel. Kies voor ‘Bestand openen’ en open het bestand dat u gedownload hebt met Bestandstype ‘Alle bestanden’.

Toegankelijkheid

Het zbo-register (https://almanak.zboregister.overheid.nl/) is op 26 augustus 2014 getest door Centric en voldoet voor 100% aan Webrichtlijnen versie 2 AA. Het zbo-register in de vormgeving van Overheid.nl (https://zboregister.overheid.nl) voldoet nog niet volledig.

Uw privacy

Voor het verwerken van verbeteringen en aanmeldingen van zbo’s en het beantwoorden van vragen hanteert Overheid.nl de e-mailgedragslijn voor overheden van burger@overheid.nl. In het privacy statement leest u hoe Overheid.nl omgaat met uw persoonsgegevens en met cookies.

Vragen?

Mocht hier niet de informatie staan die u zoekt, kunt u bij Veelgestelde vragen kijken. Als u vragen heeft over de werking van het register kunt u contact opnemen via dit contactformulier. Graag in de onderwerpregel van het formulier ‘zbo-register’ vermelden.

Inloggen MijnOverheidDigid logo